Etiket arşivi almanya aile birleşim

ileVize Danışmanı

Almanya Vize

Vize Başvurusu,hakkında bilmeniz gereken tüm içerikleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşıyoruz.Almanya veya Schengen vize başvurusu yapacaksanız,dikkatli bir şekilde takip etmenizi tavsiye ederiz.

Almanya Vize Randevu almak isteyen kişilerin öncelikle ne amaçlı gideceklerini belirlemeleri gerekmektedir,evrak listesini ona göre hazırlaması gerekmektedir.Gerekli olan evrakları aşağıda sizler için sıralıyoruz ama bunlar temel evraklar dır,gidiş amacınıza göre evrak listesi düzenlenmesi gerekmektedir.Almanya Vize başvuruları için,aşağıdaki iletişim bölümünden,bizimle iletişime geçin.

Almanya Vize Başvurusu

Türkiye’de yaşayan Türk vatandaşları,Almanya‘ya turistik,aile ziyareti,ticari,öğrenci veya farklı amaçlar ile seyahat etmek istemeleri durumunda,vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Almanya vize,başvurusu için yapmanız gereken en önemli işlemlerden birisi,sizden istenilen evrakları tam ve güncel bir şekilde temin etmenizdir.İstenilen evraklar tam ve güncel ise,diğer evraklarınız firmamız tarafından hazırlanacaktır.Almanya vizesi için başvuru yapacağınız tarih önemlidir,seyahat tarihinizi belirledikten sonra,size uygun randevu tarihini bize söyleyerek,en yakın randevu tarihi belirlenecektir.Vize başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken diğer konular ise,randevu tarihinizden 1 saat önce ofisimizde hazır bulunmanız gerekmektedir.Çünkü evraklarınız uzman vize danışmanlarımız tarafından incelenecek,eksik ve hatalı olanlar ise tamamlanacaktır.Ofisimize geldiğinizde,personelimiz eşliğinde vize başvurunuz gerçekleşecek,başvuru sahibi parmak izi verdikten sonra tüm işlemler bitmiş olacaktır.

Türkiye’de vize başvurusunda bulunmak isteyen Türk vatandaşları, ikamet ettikleri il/ilçe’ye yakın olan,Almanya konsolosluğu veya konsolosluğun anlaşmış olduğu,İDATA aracılığı ile vize,başvurusunda,bulunabilirsiniz.

Almanya Vize Randevusu

Almanya Vize Başvurusu için,randevu almanız gerekmektedir ve randevusuz işlem alınmamaktadır.Randevu tarihinizi ve saatinizi not ediniz ve başvuruya gelirken,randevu listesini yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Almanya Vize

Almanya Vize Randevusu Ücretlimi?

Almanya Vize Randevusu ücretsizdir ve herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.Randevu için kişi veya kurumlar sizden ödeme istediklerinde veya banka aracılığı ile ödeme yapmanızı isteyen kişi veya kurumlara itibar etmemenizi tavsiye ederiz.

Almanya vize randevu,Almanya vize başvuruları için randevu almanız gerekmektedir.Almanya ve diğer konsolosluklar,randevusuz işlem almamaktadır.Bu konuda bilginizin olmasını isteriz,çünkü ikamet ettiğiniz şehirden,Gaziantep konsolosluğuna geldikten sonra randevunuz yok ise işleminiz yapılmayabilir.İnternet üzerinden ücretsiz Google vb.. arama motorlarından aratarak randevu alabilirsiniz.Böyle bir durum ile karşılaşmamak için randevunuz olmadan işlem yapmaya çalışmayın ve randevunuz olmadan konsolosluğa müracaat etmemenizi tavsiye ederiz.Almanya Vize Randevuları,firmamız tarafından ücretsiz sağlanmaktadır.Randevu alırken herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur,sizden ücret isteyen kişilere,banka yolu ile ödeme yapmamanızı tavsiye ederiz.Ödemeler firmamız tarafından randevuya geldiğinizde elden alınmaktadır.

Ankara,İstanbul ve İzmir Almanya Konsolosluğunda vize başvurusunda bulunmak isteyenler,İDATA Aracılığı ile 7.90€ gibi bir ödemesi olabilmektedir,

ama İDATA ofislerinde vize başvurusunda bulunmak için,herhangi bir randevu ücreti ödemenize gerek yoktur.

Almanya Gerekli Evrak Listesi

Almanya’ya seyahat edecek Türk vatandaşları için,hazırlaması gereken evrak listelerini aşağıda,sıralıyoruz.Türkiye’de çalışma durumuna ve geçim kaynağına göre evrak listesi hazırlanması gerekmektedir.Evrak listesi hazırlayacak kişi kendi durumuna göre,aşağıdaki meslek gruplarından ve gidiş amacına göre hazırlanan listede,kendi durumuna uygun evrak listesini hazırlaması gerekmektedir.

Almanya Çalışan Evrak Listesi

Almanya Çalışan Vize
  • Pasaport (En az 2 yıl süresi olması gerekmektedir ve seyahat bitiminde pasaport süresi 23 ay kalmış olması gerekmektedir.)
  • BiometrikFotoğraf (35×45 ebatlarında 2 adet fotoğrafınızı dosyanızaekleyerek vize başvurusunda sunmanız gerekmektedir.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğünde veya E-Devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Çalışma ve İzin Belgesi (İş yerinizden almanız gerekmektedir.)
  • SGK İşe giriş bildirgesi (Çalıştığınız iş yerinden almanız gerekmektedir)
  • Ek Gelir Belgeleri (Tapu,araç ruhsatı,kira gelirleri v.b.. ek gelir belgeleriniz var ise,vize başvuruda sunabilirsiniz.)
  • Davetiye (Almanya’da herhangi bir yakınınız tarafından gönderilecektir.) Davetiyeniz yok ise Otel rezervasyonu yapmalısınız.
  • Seyahat Rezervasyonu (Gidiş Dönüş Uçak rezervasyonu yapmanız gerekmektedir, veya bilet aldıysanız dosyanıza eklemeniz gerekmektedir.)
  • Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (Şahsi banka hesap dökümü veya hesap cüzdanı sunulmalıdır.)
  • SGK Hizmet Dökümü (Çalıştığınız iş yerinden’de alabilirsiniz E-Devlet üzerinden de alabilirsiniz.)
  • Son 3 aylık Maaş Bordroları(Çalıştığınız iş yerinizden alabilirsiniz.)

Almanya Emekli Evrak Listesi

Almanya Emekli Vizesi
  • Pasaport (En az 2 yıl süresi olması gerekmektedir ve seyahat bitiminde pasaport süresi 23 ay kalmış olması gerekmektedir.)
  • Seyahat Rezervasyonu (Gidiş Dönüş Uçak rezervasyonu yapmanız gerekmektedir, veya bilet aldıysanız dosyanıza eklemeniz gerekmektedir.)
  • Son 3 aylık Maaş Bordroları(Çalıştığınız iş yerinizden alabilirsiniz.)
  • Ek Gelir Belgeleri (Tapu,araç ruhsatı,kira gelirleri v.b.. ek gelir belgeleriniz var ise,vize başvuruda sunabilirsiniz.)
  • Davetiye (Almanya’da herhangi bir yakınınız tarafından gönderilecektir.) Davetiyeniz yok ise Otel rezervasyonu yapmalısınız.
  • BiometrikFotoğraf (35×45 ebatlarında 2 adet fotoğrafınızı dosyanızaekleyerek vize başvurusunda sunmanız gerekmektedir.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğünde veya E-Devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Emeklilik Belgesi (SGK’dan emekli iseniz SGK‘dan almanız gerekiyor veya E-Devletten alabilirsiniz,Bağkur’dan emekli iseniz maaş aldığınız bankadan hesap dökümü almanız yeterlidir.)

Almanya İşveren Evrak Listesi

Almanya İşveren Evrak Listesi
  • Pasaport (En az 2 yıl süresi olması gerekmektedir ve seyahat bitiminde pasaport süresi 23 ay kalmış olması gerekmektedir.)
  • Seyahat Rezervasyonu (Gidiş Dönüş Uçak rezervasyonu yapmanız gerekmektedir, veya bilet aldıysanız dosyanıza eklemeniz gerekmektedir.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğünde veya E-Devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Vergi Levhası(Güncel tarihli)
  • Faaliyet belgesi ve Oda kayıt belgesi (Şirketin faaliyet gösterdiği odalardan temin edebilirsiniz.)
  • Davetiye (Almanya’da herhangi bir yakınınız tarafından gönderilecektir.) Davetiyeniz yok ise Otel rezervasyonu yapmalısınız.
  • BiometrikFotoğraf (35×45 ebatlarında 2 adet fotoğrafınızı dosyanızaekleyerek vize başvurusunda sunmanız gerekmektedir.)
  • Ek Gelir Belgeleri (Tapu,araç ruhsatı,kira gelirleri v.b.. ek gelir belgeleriniz var ise,vize başvuruda sunabilirsiniz.)
  • Ticaret Sicil Gazetesi
    (Okunaklı ortak olduğu ve başvuru sahibinin adının geçtiği belge.)

Almanya Çiftçi Evrak Listesi

almanya çiftçi randevu
almanya çiftçi evraklar
  • Pasaport (En az 2 yıl süresi olması gerekmektedir ve seyahat bitiminde pasaport süresi 23 ay kalmış olması gerekmektedir.)
  • Seyahat Rezervasyonu (Gidiş Dönüş Uçak rezervasyonu yapmanız gerekmektedir, veya bilet aldıysanız dosyanıza eklemeniz gerekmektedir.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğünde veya E-Devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Davetiye (Almanya’da herhangi bir yakınınız tarafından gönderilecektir.) Davetiyeniz yok ise Otel rezervasyonu yapmalısınız.
  • BiometrikFotoğraf (35×45 ebatlarında 2 adet fotoğrafınızı dosyanızaekleyerek vize başvurusunda sunmanız gerekmektedir.)
  • Ek Gelir Belgeleri (Tapu,araç ruhsatı,kira gelirleri v.b.. ek gelir belgeleriniz var ise,vize başvuruda sunabilirsiniz.)
  • Çiftçilik Belgesi (Ziraat odasından almanız gerekmektedir)

Almanya Çalışmayan/Ev Hanımı ve Diğer Evrak Listesi

Çalışmayan,Ev hanımı,Serbest meslek ve diğer meslek grupları,yukarıdaki evrak listelerinden yararlanabilir,veya firmamız ile iletişime geçebilirler.Evrak listesi genelde bu şekilde hazırlanmaktadır,diğer geriye kalan evraklar firmamız tarafından,hazırlanacaktır.Firmamız ile aşağıdaki telefon numarasından ve mail adresinden iletişime geçebilirsiniz.Ayrıca aşağıda bulunan butonlardan,yapacağınız işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

ileVize Danışmanı

AİLE BİRLEŞİM VİZESİ

Aile birleşim vizesi

Aile birleşimi vizesi en genel ifade ile yurt dışında yaşan, orada oturma ve çalışma izni olan eşin ( bu eş kadın ya da erkek olabilir ) yanına gidebilmek için alınan vize çeşididir. Aile birleşim vizesi alanlar, belirlenen süre aralığında gittikleri ülkede ikamet etme ve çalışma hakkına sahip olurlar. Aile birleşim vizesi alabilmenin bir takım ön koşullarının bulunmaktadır. Bu koşulların hepsinin eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Ayrıca Aile birleşim vizesi işlemlerinin tamamlanması ortalama 2 – 5 ay arasında sürmektedir. Sorun yaşamamak için vize başvurusunu muhakkak en az 5 ay öncesinden gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Aile birleşim vizesi alabilmek için sağlanması gereken ön şartlar nelerdir?

Yabancı bir vatandaşın bir ülkeden aile birleşim vizesi talep edebilmesi için her şeyden önce evli olması gerekmektedir. Çünkü aile vizesinden yalnızca eşler faydalanabiliyor. Ayrıca eşlerden birinin muhakkak gitmek istenilen ülkede çalışma ve oturma izninin olması gerekiyor. Çalışma ve oturma izni alamayanlar aile vizesi hakkından faydalanamazlar.

Aile birleşim vizesinden velayetleri anne ya da baba üzerinde olan ve 18 yaşından küçük çocuklar da faydalanabilmektedir. Ancak 18 yaşını geçen çocuklar bu yolla vize alarak seyahat edememektedirler.

Ön şartlar sağlandıktan sonra Gitmek istenilen ülkenin ( ki bu Türkiye vatandaşları için genellikle Almanya’dır ) Vize almak isteyen yabancı uyruklu insanlardan talep ettiği bir takım evraklar bulunmaktadır. Bu evrakların tamamının eksiksiz bir şekilde hazırlanmış olması gerekmektedir. Bu evrakların tam olarak neler olduğunu gitmek istediğiniz ülkenin Türkiye de yer alan konsolosluğunun resmi internet sitesinden ya da seyahat etme talebinde bulunacağınız ülkenin büyükelçiliğinin resmi internet sitesinden en güncel ve en doğru hali ile öğrenebilirsiniz.

Aile birleşim vizesi alabilmek için yerine getirilmesi gereken diğer şartlar

Aile birleşim vizesi alabilmek için sağlanması gereken ilk ve en önemli şartlardan biri de Gitmek istenilen ülkenin kullanmış olduğu resmi dilin belli bir seviyede biliniyor ve bunun belgelenebilir olması gerekmektedir. Bunu belgeleyen ise Yabancı dil A1 sertifikasıdır. Bu sertifikayı alabilmek için yabancı dil sınavına girmek gerekmektedir. Ancak her yabancı dil sınavı bu sertifikayı verme hakkına sahip değildir. Bu sertifikanın alınabilmesi için resmi olarak bu sertifikayı veren kurum ve kuruluşlar aracılığı ile uygulanan belirli bir eğitim ya da mülakat ve sınavın ardından alınabilmektedir.

Bu işlemlerin eksiksiz bir şekilde yapılmasının ardından yerine getirilmesi gereken işlem Aile birleşim vizesi için gidilecek olan ülkenin Konsolosluğuna resmi başvuru yapılması talep edilmektedir. – Gerçekleştirilen başvuruda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, başvuru da bulunacak olan vatandaşların ikamet ettikleri lokasyondaki ikamet adreslerini söz konusu Konsolosluğa bildirerek bu yol ile başvuru işlemini yerine getirmeleridir. Mevcut olan ve yaşanılan yer olarak bildirilen ikamet adresinde en az 6 ay kadar bir süre adres değişikliği gerçekleştirilmeden oturuluyor olunması işlemlerin daha kolay bir şekilde gerçekleşmesi açısından küçük ama gerekli bir detaydır.

Aile birleşim vizesi için istenilen belgelerin eksiksiz bir şekilde toplanması ve gerekli olan işlemlerin yerine getirilmesi için randevu alımı yapmakta olan iDATA ofisinin verilerine göre vize talebinin sonuçlanma süreci 2 ile 5 ay arasında bir süreci kapsamaktadır. Randevu talebinin gerçekleştirilmesinin ardından yerine getirilmesi gereken evrakların sırası ile ve eksiksiz – hatasız bir şekilde teslim edilmesi yani söz konusu ülkenin Konsolosluğuna randevu alarak bizzat iletilmesi gerekmektedir.

Yabancı uyruklulara aile birleşim vizesi vermek için talep edilen resmi evraklar ülkelere göre ufak tefek farklılıklar gösterebilmektedir.

Bu süreç içinde Aile birleşim vizesi için genel olarak talep edilen evrakların başlıcaları sırası ile aşağıda yer almaktadır:

Aile birleşim vizesi vermek için ülkelerin genel olarak istediği resmi evraklar:

– Vize talebinde bulunan kişinin biometrik vesikalık fotoğrafının en az son 6 ay içinde çekilen bir

fotoğraf olup aynı zamanda güncel görünüşü ile benzerliğini hala büyük oranda koruyor olması gerekmektedir. Vize işlemleri için kullanılacak olan fotoğraf ile güncel görünümün benzememesi vize talebinin iptaline neden olabilmektedir.

– Yapılan resmi müracaatın yurt dışına seyahati gerçekleştirecek olan kişi tarafından bizzat yapılması gerekmektedir.

– Pasaportun geçerlilik süresinin en fazla 8 yıl olduğu unutulmamalıdır. Pasaport 8 yıldan eski ise muhakkak yenilenmesi gerekmektedir. Ayrıca pasaportun vize talep tarihinden en az 1 yıl daha geçerlilik süresinin olması gerekmektedir.

– Seyahat edilecek olan ülke için gerekli başvuru formunun o ülkeye ait resmi dilde doldurulması ve büyük bir titizlik ile eksiksiz bir şekilde istenilen tüm bilgi ve detayların yer alması gerekmektedir.

– Uluslararası geçerliliğe sahip olan evlilik cüzdanı ya da evlenme belgesi asil ve fotokopisi olmak üzere iki adet getirilmelidir.

– Başvuran kişinin kendi adına çıkarılmış tam nüfus kayıt belgesinin aslı ve 2 adet fotokopisi getirmelidir.

– 3 adet Vesikalık Biyometrik ve güncel Fotoğraf

– Tam teşekküllü sabıka kaydı

Tüm bunların yanında özenle üzerinde durulması ve asla ihmal edilmemesi gereken iki husus daha var. Birincisi: Bazı ülkeler yabancı vatandaşlara vizeyi ücretsiz olarak verirken özellikle Avrupa ülkeleri gibi bazı ülkeler vize vermek için belirli bir miktar ücret talep etmektedirler. Gideceğiniz ülkenin vize vermek için ücret talep edip etmediğini muhakkak vize başvurusunu yapmadan önce öğrenmeniz ve eğer talep ediyorsa bu tutarı önceden hazırlamanız gerekmektedir. Çünkü bazı ülkeler yabancı vatandaşlara vize vermek için gerçekten oldukça yüksek meblağlar talep edebilmekteler. Dikkat edilmesi gereken ikinci husus ise herhangi bir sorunla karşılaşmamak için vize görüşmelerini gerçekleştirebilmeniz için size verilen randevu saatinden en az yarım saat önce görüşmenin gerçekleştirileceği binada olmanız gerekmektedir.

Yukarıda anlatılan tüm şart ve koşulları eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğiniz taktirde eğer bunlar dışında vize almanıza engel teşkil edecek ( sabıkası bulunma, asker kaçağı olma ya da firari olma gibi ) bir durumunuz yoksa büyük bir ihtimalle talep ettiğiniz vizeyi alabilirsiniz.

Aile birleşim vizesi alan yabancı vatandaşların sahip oldukları haklar:

Aile birleşim vizesi alarak bir ülkeye gidip oraya yerleşen vatandaşlar bir takım haklara sahip olmaktadırlar. Bu hakların bir kısmı aşağıda maddeler halinde yer almaktadır:

– Aile birleşim vizesi alarak bir ülkeye giden vatandaşlar o ülkede ikamet etme ve yetkinlikleri bulunan meslek dallarında çalışma hakkı elde ederler. Ancak çalışa bilmek için mesleki eğitiminizi tamamladığınıza dair elinizde bulunan diploma ve benzeri belgenin gittiğiniz ülke tarafından tanınıyor olması gerekmektedir. Eğer diplomanız gittiğiniz ülke tarafından tanınmıyorsa vasıfsız işçi statüsünde çalışabilirsiniz.

– Gittiğiniz ülkede sağlık ve sigorta haklarından faydalanabilirsiniz.

– Ülkelerin yabancı uyruklu vatandaşlara kendi ülke vatandaşlığını verme yetkisi bulunmaktadır.

İkinci vatandaşlık alabilmeniz için ülkelerin belirlediği bazı kriterler bulunmaktadır. Bu kriterleri yerine getirdiğiniz taktirde o ülkenin vatandaşı olabilir ve ülke vatandaşlarının faydalandığı haklardan siz de faydalanabilirsiniz. Bu durumda ki vatandaşlara çifte vatandaşlık hakkı verilmektedir ve söz konusu vatandaşlar her iki ülkenin de vatandaşlarına tanıdıkları haklardan rahatlıkla faydalanabilmektedirler.

Daha Fazla bilgi için Bizimle Buradaki Linki Tıklayarak İletişime Geçebilirsiniz.

Randevu Al